GDZIE ZAPŁACIMY NAJMNIEJSZY PODATEK OD ŚRODKÓW TRANSPORTU ?

Działalność transportowa i spedycyjna jest jedną z najlepiej prosperujących i rozwojowych gałęzi gospodarki. Udział transportu kołowego w dystrybucji wszelkiego rodzaju towarów jest wciąż bardzo duży, a rodzime firmy transportowe są jednymi z liderów tej branży w Europie. Wobec tego faktu zaczęliśmy szukać samorządów, które chętnie zaoferują wsparcie w tym temacie.

Okazało się, że Rada Gminy Bogoria w 2019r., na bazie Uchwały gminy XIII/115/2019 przyjęła nowe stawki podatku od środków transportowych, które jak się przekonaliśmy są jednymi z niższych w regionie, a co za tym idzie jeśli ktoś skorzysta z tego rozwiązania na pewno obniży sobie koszty prowadzenia działalności.

Rozumiemy, że nie każda firma będzie w stanie przenieść działalności w ten rejon,  ale warto porozmawiać o tym z Państwa firmami, które leasingują Państwu samochody gdyż dla nich to będzie dodatkowy atut w rozmowach z klientem, a Państwo będą mogli zaoszczędzić pieniądze.

Więcej informacji w poniższych dokumentach oraz bezpośrednio u naszego partnera:

>>Ulotka ze stawkami<<