Masz problem ze znalezieniem pracowników? Szukasz doświadczonych kierowców? Czy słyszałeś już o możliwości leasingu kierowców?

LSZ odpowiada na zapotrzebowanie firm transportowych…

Każda firma transportowa w sposób mniejszy lub większy odczuwa permanentny brak kierowców na rynku. Doszliśmy do miejsca gdzie nawet kierowcy zza wschodniej granicy nie są wstanie zaspokoić rynku, co powoduje fluktuację w grupie kierowców praktycznie w każdej firmie transportowej.

LSZ sytuację bardzo dobrze rozumie. Chcąc pomóc – szukaliśmy w Polsce partnera, który będzie w stanie odpowiedzieć na tego rodzaju zapotrzebowanie rynku transportowego.

Sprawdziliśmy dokładnie wszystkie możliwe źródła. Okazało się, że na naszym rynku- od kilku lat, w tej branży działa z największą skutecznością i jakością jedna polska marka  – FAZ Drivers. Bazując na doświadczeniu z Europy zachodniej gdzie dość modnym rozwiązaniem jest leasing kierowców, coraz więcej przewoźników w Polsce przekonuje się do tego rozwiązania. Obecne warunki rynkowe, wymagają od firm dużej elastyczności i poszukiwania nowych rozwiązań.

Leasing kierowców ma sporo korzyści dla Firm transportowych:

• GWARANCJA realizacji dostaw,
  • WYELIMINOWANIE stałych kosztów związanych z samodzielną rekrutacją kierowców,
  • DOPASOWANIE liczby kierowców do aktualnych potrzeb firmy,
  • BRAK ODPOWIEDZIALNOŚCI za zawieranie umów o pracę,
  • ZERO problemów z urlopem, chorobą czy absencją pracownika tymczasowego,
  • REALIZACJA wszystkich zadań firmy bez zwiększenia etatu,

Szukając partnera kierowaliśmy się kilkoma wytycznymi takimi jak:

• doświadczenie,
  • lokalizacja,
  • dostępność,
  • zaangażowanie w działanie,
  • dopasowanie do klienta,
  • opinia firm i kierowców współpracujących,

Dlatego podjęliśmy współpracę z firmą FAZ DRIVERS, która ma siedzibę w Radomiu. FAZ posiada swoich kierowców na terenie całej kraju, dzięki temu obsługują kontrahentów w różnych częściach Polski.

Firma FAZ DRIVERS tak pisze o sobie:
„…FAZ Drivers to młoda dynamicznie rozwijająca się firma, wypełniona wielką pasją do Transportu. Energiczny, doświadczony zespół, który od wielu lat funkcjonuje w obsłudze zatrudnienia dla branży TSL, jest do Państwa dyspozycji 24/7 gotowy na wszelkie wyzwania.

Chcemy i rozwiązujemy problemy naszych klientów!

Branża transportowa, często wymaga od nas daleko idących poświęceń i rozwiązywania przeróżnych problemów, w których najczęściej dzielą setki kilometrów.

Dla FAZ Drivers to Klient i Kierowca są w centrum naszej działalności – i to FAZ musi sprawić, że obie strony są zadowolone!

Naszym celem jest maksymalne ułatwienie pracy firmom transportowym, aby koncentrowały się na swojej flocie, ładunkach i innych obowiązkach związanych bezpośrednio z transportem, dzięki oddelegowaniu spraw związanych z personelem i obsługą HR do FAZ Drivers”

Jako LSZ sądzimy, że warto się zastanowić nad tą formą pozyskiwania kierowców, warto odwiedzić stronę FAZ DRIVERS oraz przeczytać poniższe broszury w celu zasięgnięcia informacji na co możemy liczyć ze strony FAZ DRIVERS.